Om

Om oss
Om Pelle och Sofia


Året var 2011 när vi snubblade över detta fantastiska gamla missionshus. Här såg vi alla de  möjligheter som fanns för att hålla kammarmusikkonserter och andra roliga kulturprojekt. Vi köpte kapellet, och sommaren 2012 höll vi vår första konsert i Slätmon. Det var glädjande att se att intresset var så stort och vi ser fram emot många fler konserter i framtiden.Violasten Sofia Hansen har en kandidat- master- och diplomutbildning bakom sig, från Edsbergs slott/KMH. Där studerade hon för professorerna Lars Anders Tomter, Torleif Thedeén och Malin Broman. Under hela studietiden har Sofia också studerat för professor Mats Zetterqvist i kammarmusikspel. Hon är bl.a. medlem i den prisbelönta stråkkvartetten Sätterströmska sällskapet, som under hösten 2011 höll sin debutkonsert i Grünewaldsalen-Konserthuset till följd av att ha erhållit Kungl. Musikaliska Adademiens stora ensemblestipendium år 2010. Sofia spelar på en Gagliano-viola från cirka 1800, ett instrument som hon får låna från Handelsbanken efter att ha vunnit Jan Wallander-priset våren 2012.


Sofia vikarierar regelbundet i Sveriges ledande symfoni- och kammarorkestrar bl.a. Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Hovkapellet och Uppsala kammarorkester. Under våren 2012 ledde hon även Norrlandsoperans Symfoniorkesters violastämma i deras uppsättning av Carmen.


2013 anställdes Sofia i Västerås sinfonietta och

under 2014 prövas hon som alternerande stämledare i Norrköpings symfoniorkester.


Cellisten Pelle Hansen har studerat på Kungliga Musikhögskolans kammarmusikinstitution vid Edsbergs slott för prof. Torleif Thedeen, både kandidat och master, under åren 2005-2012. Han har även studerat kammarmusik för prof. Mats Zetterkvist. De senaste åren har Pelle jobbat som solocellist vid Norrlandsoperan och under våren 2013 satt han som solocellist i Kungliga Hovkapellet vid Stockholmsoperan. Pelle har även lett cellostämman i Västerås Sinfonietta och Stockholms Sinfonietta samt suttit som alternerande solocellist i Kungliga Filharmonikerna.


Med sin gedigna kammarmusikutbildning är Pelle en mycket eftertraktad kammarmusiker. Han är bl.a. medlem i Sätterströmska sällskapet, en stråkkvartett som har utmärkt sig med Kungliga Musikaliska akademiens ensemblepris 2010 och de gjorde sin debut i Grünewaldsalen, Stockholms konserthus 2011. Som kammarmusiker har Pelle framträtt på många kammarmusikfestivaler, i t.ex. Härnösand, Musik vid Siljan, Smöga, Porto Heli, Koroni, Greenwich, Brügge m.fl.


Tidig musik har länge varit en viktig del av Pelles musikaliska inriktning. Han har sedan 14 års ålder spelat barockcello i en mängd olika sammanhang som exempelvis Drottningholms Barockensemble, Östgöta Barock, Svenska Barockorkestern, ReBaroque etc. och han är också en fast medlem av flera mindre ensembler med inriktning på tidig musik.